top of page

JCI-wandeling

Tijdens de coronapandemie is ons één ding duidelijk geworden nl. genieten van de kleine dingen. Doordat we telkens in een kleine bubbel moesten afspreken en liefst buiten, waren wandelingen een uitstekende activiteit!

Met JCI Ronse hebben we onze koppen bij elkaar gestoken om drie mooie wandelroutes van elk een achttal kilometers uit te werken in de vorm van de letters van JCI. Dit allemaal in de omgeving van onze mooie stad Ronse. 
Naast het wandelen, werd bij elke route een leuke activiteit voorzien. Dankzij de Actionbound-app wordt de wandeling uitgevoerd aan de hand van verscheidene raadsels en opdrachten. Plezier gegarandeerd!

De J-wandeling situeert zich aan de Klijpe, zo'n twee kilometer van het stadscentrum van Ronse en aan de zuidelijke voet van de Hotondberg. De Klijpe is een gehucht dat in 1951 uitgroeide tot een zelfstandige parochie, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand. 
Een wandeling met mooie paadjes, de ene al wat steiler dan de andere. Het eerste stuk van deze wandeling gaat door in het bos en de route kan gevolgd worden via kleine en verharde weggetjes. Breng zeker een bezoekje op het einde van de wandeling aan onze sponsor Sporthotel Hotond

De C-wandeling is een wandeling rond het centrum van Ronse waarbij je in contact komt met de architecturale gebouwen in Ronse. Een wandeling waarin de stad Ronse centraal staat en waarbij ontdekt kan worden hoe Ronse is. Deze wandeling situeert zich op verharde wegen en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of buggy's. 
Bepaalde van onze sponsors kom je tegen tijdens het volgen van de C-route zoals Boetiek MabouIl était une foisChocolade Dockers, Spiers en Parfum d Koeleur. Daarnaast zal je ook Optiek Dhondt tegenkomen.
Op zaterdag 20 november kunnen jullie hier een halte houden om jezelf te verwennen met een bloemetje, een lekkere praline of een nieuwe outfit. Een nieuwe matras nodig of een bed overtrek, maak een tussenstop bij Spiers. 
Op zondag 21 november kan er zeker geneusd worden aan de etalages. 

De I-wandeling situeert zich in en rond het Muziekbos. Het Muziekbos is een natuurgebied van 52 hectare en sluit zich aan op het Sint-Pietersbos. Muziekbos heeft echter niets te maken met muziek, maar komt van het Keltisch waarbij 'Muz' staat voor 'moeras'. Bij het wandelen van deze route, kan je altijd eens stoppen aan de Geuzentoren, een ronde toren uit 1864 opgetrokken in ijzerzandsteen. Via mooie weggetjes maak je een prachtige, alternatieve lus tussen het muziekbos en het wandelpad.  
Bij deze wandeling heb je een mooi evenwicht tussen het landelijke en het industriële. De I-wandeling begint in het Muziekbos, gevolgd door verharde wegen. Dankzij tal van raadsels via de Actionbound-app kan de route verder gevolgd worden.

Weekend 20 & 21 november 2021

Bedankt aan heel wat sympathisanten voor het wandelen van één van de drie wandelingen in de stad Ronse. 
Dit event werd mogelijk gemaakt door tal van partners. Bedankt!  
bottom of page