top of page

World cleanup day

Opnieuw een prachtige editie van World Clean up Day!
 

Op zaterdag 18/09/2021 werden 50 zakken restafval en 30 PMD-zakken verzameld. Maar ook onze snoet werd bruin door het mooi aanwezige zonnetje!
 

Naast het opruimen van het afval, werd dit jaar een wedstrijdvraag georganiseerd. Een dikke proficiat aan de winnaar! Laat de streekproducten maar smaken!


Op het einde van de World Clean up Day werd een receptie gehouden met het Fiertelbier en Bubbels. Het gezellig samenzijn, maar ook het moment waarop Elise in de kijker geplaatst werd voor haar afzwaai.

Elise, een dikke merci voor alles wat je gedaan hebt in de JCI!

Langs deze weg willen wij ook iedereen bedanken die deelnam aan dit mooie initiatief!

World Cleanup Day, is ontstaan in Estland. Op 3 mei 2008 werd een opruimactie georganiseerd waarbij 50 000 Esten deel aan namen. 

Later mondde dit uit tot een beweging Let's do it! World, waaruit het initiatief World Cleanup Day (afgekort WCD) groeide. 

Sinds 15 september 2018 is World Cleanup Day een jaarlijkse wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. Dankzij de hulp van vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken, wordt op die dag de zwerfvuilproblematiek aangepakt. Dit evenement wordt ondersteund door verscheidene verenigingen waaronder JCI. 

De missie van de actie gaat verder dan het opruimen alleen, door deel te nemen aan dit wereldwijd initiatief wil JCI de problematiek van zwerfvuil onder de aandacht brengen.

Bewuster omgaan met afval loont voor iedereen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze actie willen we naast het proper maken van de straten, ook de mensen bewust maken dat iedereen zijn steentje kan bijdragen door geen afval meer op straat te gooien!

Ook de afgelopen jaren nam JCI Ronse deel aan dit evenement waarbij tal van sympathisanten samengebracht werden om het afval in de Ronsese straten op te ruimen. Tijdens zo'n actie wordt snel duidelijk dat mensen heel wat achter laten op straat: sigarettenpeuken, een kapotte tafel, heel wat karton, flessen drank,... Deze producten zijn echter biologisch niet afbreekbaar en zorgen dus voor een enorme vervuiling (bv. een sigarettenpeuk heeft een afbraaktijd van ongeveer twee tot twaalf jaar, een kauwgom heeft een afbraaktijd van 50 jaar, een PET-fles blijft rondslingeren).

  • Facebook
bottom of page